Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών της Α' τάξης θα πραγματοποιούνται από 20/6/2019 έως 28/6/2019 και τις ώρες 8.30 έως 13.30.

 

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

          Οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας ευχαριστούν θερμότατα την κα Αλίκη Ψάλτη - Κωστοπούλου, η οποία δώρισε, στο σχολείο,  τη βιβλιοθήκη (βιβλία και εξοπλισμό)  της εκλιπούσης αδελφής της Καλομοίρας-Μελπομένης Κωστοπούλου, στη μνήμη της.

Νάουσα 7 Μαΐου 2019

Διακρίσεις στον διαγωνισμό του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στον χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν οι δύο ομάδες μαθητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας που κατέλαβαν αντίστοιχα το πρώτο και δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του Σωματείου "Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα" με θέμα "Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στην Μακεδονία και την Θράκη (τέλη 18ου αι.-τέλη Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου).

Έρευνα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 ομάδα μαθητών της Γ’ τάξης του Λαππείου 1ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα, επισκέφθηκαν το Αρχείο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές,  συνοδευόμενοι από τον καθηγητή κ. Μάλλιο Γιώργο, ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του Αρχείου κ. Αλίκη Αρούχ και διενήργησαν έρευνα στα αρχειακά τεκμήρια της Ισραηλίτικης Κοινότητας, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, με θέμα τις Εβραϊκές Οικογένειες της Νάουσας κατά το Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 9 Μάϊου 2019 η ομάδα Αγωγής Υγείας «Νε.Τ.Υ.: Νέοι-Τεχνολογία-Υγεία» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αλεξίου Φωτεινή και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Τα βότανα του Βερμίου» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παραστατίδη Κωνσταντίνο του σχολείου μας, αποτελούμενες από 36 μαθητές όλων των τάξεων,  επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Συμμετοχή στους διαγωνισμούς του Δελασάλ

Το Σάββατο 13-4-19 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας έλαβαν μέρος στους φιλολογικούς διαγωνισμούς που οργάνωσε το ελληνογαλλικό κολέγιο Δελασάλ στη Θεσσαλονίκη και διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ιστορίας, ορθογραφίας και ετυμολογίας.

Τελετή αποφοίτησης 2019

Το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο διοργάνωσε στην αίθουσα «Βέτλανς» μια συγκινητική εκδήλωση για να αποχαιρετήσει τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που φοίτησαν στο σχολείο το διάστημα 2016-2019. Προβλήθηκε ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από δραστηριότητες της σχολικής τους διαδρομής και επιδόθηκαν αναμνηστικά. Ακολούθησε δεξίωση στην οποία συνεισέφεραν οι γονείς των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και οι καθηγητές του Συλλόγου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές μας για τις ευχάριστες αναμνήσεις που θα μας ακολουθούν και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στη σχολική τους ζωή.

1ο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας

Οι  μαθητές και οι μαθήτριες του  Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας διοργάνωσαν τη Δευτέρα 20-5-2019 το «1ο Φεστιβάλ επιστημών και τεχνολογίας» στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ενώπιον των συμμαθητών τους και των μαθητών άλλων σχολείων της πόλης μας, πειράματα Φυσικής και Βιολογίας,  ενώ παρουσίασαν και διάφορες τεχνολογικές κατασκευές.

Επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, η Γ’ τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το χώρο του Μετεωροσκοπείου και του Αστεροσκοπείου. Τους μαθητές αρχικά υποδέχτηκε ο Ναουσαίος καθηγητής κος Καρακώστας, ο οποίος μαζί με τον καθηγητή κ. Μπαμπζέλη τους ξενάγησε στο χώρο του Μετεωροσκοπείου.

Εκδήλωση για το bullying

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα τη “Διαχείριση Κρίσεων Σχολικού Εκφοβισμού και ξενοφοβίας” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στον πολυχώρο πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» στη αίθουσα “ΒΕΤΛΑΝΣ”. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας.

TOP
TOP