Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Συνάντηση ομάδων Erasmus+ στη Νάουσα

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «I, you, we, Mediterranean citizens», μαθητές και καθηγητές των σχολείων από την Κροατία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία που συνεργάζονται με το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας για την τέταρτη συνάντηση του προγράμματος.

Κατά την παραμονή τους στην χώρα μας, από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 7 Μαρτίου, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές, μαζί με τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας, πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων σε μουσεία και ιστορικούς χώρους της περιοχής, παρακολούθησαν τοπικά δρώμενα, έθιμα και τελετουργίες, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, ήρθαν σε επαφή με τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Ποιος δολοφόνησε τον Φιλικό Δημήτριο Ίπατρο;

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ των μαθητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας για τον δολοφονημένο στην Νάουσα Φιλικό Δημήτριο Ίπατρο από το Μέτσοβο, με το οποίο έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ το 2013.

 Και πατήστε εδώ, για να μεταβείτε στο βραβευμένο λήμμα της Βικιπαίδειας που συνέγραψαν οι μαθητές του Λαππείου το 2015.

Ημέρα ενάντια στον Ρατσισμό

   Στο πλαίσιο  της ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων που τυχαίνει να είναι και μέρα της ποίησης,  την Δευτέρα 21η Μαρτίου,  μαθητές  της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας  δημιούργησαν αφίσα με συνθήματα ενάντια στον ρατσισμό και έγραψαν ποιήματα για την διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

Η αφίσα υλοποιήθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων της Β Γυμνασίου ενώ τα ποιήματα γράφτηκαν  στο μάθημα των Αγγλικών γι’ αυτό και έχουν αγγλικό στίχο.

Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παδιά...

Ο στίχος του Μ. Αναγνωστάκη αποτέλεσε το μότο στην εκδήλωση για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973. Οι μαθητές μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό προσέγγισαν το μήνυμα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", από την οπτική γωνία του παρόντος.

Διδακτική επίσκεψη των πολιτιστικών προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη

   Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, οι μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας που συμμετέχουν στα Πολιτιστικά προγράμματα, στα προγράμματα Αγωγής Υγείας, καθώς και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές του Πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Το σόι μας» επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις, παρακολούθησαν 3D ταινία για τους δεινόσαυρους και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τεχνολογίας και στο Πλανητάριο. Οι μαθητές του Πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Συνομιλίες με τον Αριστοτέλη» περιηγήθηκαν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό 25marcheditathon

Την 1η θέση μεταξύ 25 σχολείων από όλη την Ελλάδα κατέλαβε το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο στον σχολικό διαγωνισμό της Βικιπαίδειας 25marcheditathon (http://www.25marcheditathon.gr) με το εγκυκλοπαιδικό λήμμα Δημήριος Ίπατρος.

Με αφορμή τους εορτασμούς της 25 Μαρτίου, η διαδικτυακή ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνων διοργάνωσαν τον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό 25marcheditathon (http://www.25marcheditathon.gr) για τον εμπλουτισμό λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821.

TOP
TOP