Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παδιά...

Ο στίχος του Μ. Αναγνωστάκη αποτέλεσε το μότο στην εκδήλωση για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973. Οι μαθητές μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό προσέγγισαν το μήνυμα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", από την οπτική γωνία του παρόντος.

Διδακτική επίσκεψη των πολιτιστικών προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη

   Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, οι μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας που συμμετέχουν στα Πολιτιστικά προγράμματα, στα προγράμματα Αγωγής Υγείας, καθώς και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές του Πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Το σόι μας» επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις, παρακολούθησαν 3D ταινία για τους δεινόσαυρους και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τεχνολογίας και στο Πλανητάριο. Οι μαθητές του Πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Συνομιλίες με τον Αριστοτέλη» περιηγήθηκαν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Βραβείο καλύτερου άρθρου στην εφημερίδα του Λαππειου

  Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, οι μαθητές που συμμετέχουν στη συντακτική ομάδα της σχολικής εφημερίδας του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού LAB’ATTOIR, προσκαλεσμένοι από το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία» στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας Γυμνασίων και Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο συμμετείχε και η «Φωνή των Εφήβων».

ERASMUS+ 2015-2017

Το  Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας στην στρατηγική της εξωστρέφειας (προς την Ευρώπη) ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα μιας νέας πρόκλησης: της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.

Στόχος ο εμπλουτισμός της προσφερόμενης αγωγής και εκπαίδευσης, η διεύρυνση των βιωματικών γνώσεων και των πεδίων δραστηριοτήτων και δράσεων για το συμφέρον μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας.

Έχουν προγραμματιστεί ένα πλήθος εκδηλώσεων, συμμετοχών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, ημέρες φιλοξενίας που θα επηρεάσουν την προσωπική τους ανάπτυξη και την οπτική τους θέαση για τον κόσμο και τη ζωή. Μέσα από την εμπλοκή τους θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε θέματα και γνώσεις έξω από την τυπική εκπαιδευτική και μαθησιακή ατζέντα του ωρολογίου προγράμματος.

Ποιος δολοφόνησε τον Φιλικό Δημήτριο Ίπατρο;

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ των μαθητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας για τον δολοφονημένο στην Νάουσα Φιλικό Δημήτριο Ίπατρο από το Μέτσοβο, με το οποίο έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ το 2013.

 Και πατήστε εδώ, για να μεταβείτε στο βραβευμένο λήμμα της Βικιπαίδειας που συνέγραψαν οι μαθητές του Λαππείου το 2015.

Ημέρα ενάντια στον Ρατσισμό

   Στο πλαίσιο  της ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων που τυχαίνει να είναι και μέρα της ποίησης,  την Δευτέρα 21η Μαρτίου,  μαθητές  της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας  δημιούργησαν αφίσα με συνθήματα ενάντια στον ρατσισμό και έγραψαν ποιήματα για την διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

Η αφίσα υλοποιήθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων της Β Γυμνασίου ενώ τα ποιήματα γράφτηκαν  στο μάθημα των Αγγλικών γι’ αυτό και έχουν αγγλικό στίχο.

«Εγώ, εσύ, εμείς, πολίτες της Μεσογείου»


«Εγώ, εσύ, εμείς, πολίτες της Μεσογείου»

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες γύρω από ένα σχολικό πρόγραμμα

Το Erasmus plusείναι ένα πρόγραμμα που επιχορηγείται από την Ευρώπη και προορίζεται για εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Σκοπός του είναι να προάγει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όποιους το επιθυμούν, να έρθουν σε επαφή με σχολεία άλλων χωρών και να ωφεληθούν από γλωσσικής, πολιτισμικής και εκπαιδευτικής πλευράς.

Τη φετινή και την επόμενη σχολική χρονιά, το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας συμμετέχει μαζί με άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία σε ένα τέτοιο πρόγραμμα με θέμα: «Εγώ, εσύ, εμείς, πολίτες της Μεσογείου». Το σχολείο που συντονίζει το πρόγραμμα είναι το EREA της Άνω Προβηγκίας που βρίσκεται στο Bevons της Γαλλίας, ενώ τα άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το Srednja skola του Hvar της Κροατίας, το Santos Isasa του Montoro της Ισπανίας και το 11ο Istituto Comprensivo «Archia» των Συρακουσών της Ιταλίας.

Θεατρική παράσταση: Ειρήνη του Αριστοφάνη

Το Μάιο του 2014 το σχολείο μας ανέβασε την ΕΙΡΗΝΗ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου. Ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση με αυθεντική μουσική της καθηγήτριας του σχολείου Σοφίας Μπαλτζή και ενορχήστρωση του Μιχάλη Ντέμσια. Τη διδασκαλία των ρόλων και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η καθηγήτρια του σχολείου Κατερίνα Μπόσκου ενώ για την κατασκευή των σκηνικών βοήθησαν τους μαθητές Μαρία Παπαδοπούλου, Ελένη Σερραίου, Χαράλαμπο Φανιάδη, Παναγιώτη Τσιαχτσίρα, η κυρία Κατσιγιαννοπούλου και ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Βαρθολομαίος.

TOP
TOP