Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με απώτερο σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή  κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Με γνώμονα αυτή την κατεύθυνση και προσβλέποντας στην ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης των παιδιών έγινε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, προβολή της ταινίας «I am Sam” (μεταφρασμένος τίτλος: «Τ’ όνομά μου είναι Σαμ»).

Επέτειος 17ης Νοεμβρίου 1973

Η 17η Νοεμβρίου 1973 παραμένει μια ιστορική στιγμή σταθμός για την ελληνική ιστορία. Τα μηνύματά της παραμένουν αιτήματα σημερινά. Αυτές οι στιγμές ζωντάνεψαν με ήχο και εικόνα στην εκδήλωση του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας, που έγινε στο «πληγωμένο» από τις βροχές γυμναστήριο. Υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η κ. Κατερίνα Γκέσιου και η Μουσική διδασκαλία έγινε από την κ. Σοφία Μπαλτζή.

Συνάντηση ομάδων Erasmus+ στη Νάουσα

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «I, you, we, Mediterranean citizens», μαθητές και καθηγητές των σχολείων από την Κροατία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία που συνεργάζονται με το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας για την τέταρτη συνάντηση του προγράμματος.

Κατά την παραμονή τους στην χώρα μας, από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 7 Μαρτίου, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές, μαζί με τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας, πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων σε μουσεία και ιστορικούς χώρους της περιοχής, παρακολούθησαν τοπικά δρώμενα, έθιμα και τελετουργίες, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, ήρθαν σε επαφή με τον ελληνικό τρόπο ζωής.

2 Οκτωβρίου: Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις 2 Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να γιορτάζεται στα σχολεία η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Τη φετινή χρονιά το σύνθημα ήταν «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον». Στόχος ήταν να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους ακολουθεί στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Δημιουργική δραστηριότητα μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Το παρακάτω project εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας  Γ΄ Γυμνασίου.  Η ομάδα έργου της δημιουργικής εργασίας που παρουσιάζεται αποτελείται από τους μαθητές που φοιτούν στο τμήμα ένταξης του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας και του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του τμήματος.

Η εργασία των παιδιών ήταν η κατασκευή ενός κόμικς, το οποίο ήταν άμεσα συσχετιζόμενο με την καθημερινή τους ζωή. Η κατάκτηση και αφομοίωση των βασικών κανόνων ορθογραφίας ήταν ο γνωστικός στόχος που θέσαμε κατά την υλοποίηση του project. Τίτλος του Κόμικς είναι Η Γραμματικάδα.

Διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό 25marcheditathon

Την 1η θέση μεταξύ 25 σχολείων από όλη την Ελλάδα κατέλαβε το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο στον σχολικό διαγωνισμό της Βικιπαίδειας 25marcheditathon (http://www.25marcheditathon.gr) με το εγκυκλοπαιδικό λήμμα Δημήριος Ίπατρος.

Με αφορμή τους εορτασμούς της 25 Μαρτίου, η διαδικτυακή ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνων διοργάνωσαν τον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό 25marcheditathon (http://www.25marcheditathon.gr) για τον εμπλουτισμό λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821.

TOP
TOP