Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών του σχολείου μας για την Α' τάξη θα γίνονται από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι την Παρασκευή 29-6-2018 και κατά τις ώρες  09:00-13:00.

 


 

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 


Ο απροσδόκητος θάνατος του αγαπημένου μας συναδέλφου Γιώργου Τσακελίδη άφησε στο σχολείο μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Γιώργος θα μείνει στη μνήμη μας και στην ψυχή μας ως το "ελεύθερο πνεύμα".

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στους οικείους του.

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και προσωπικά δεδομένα

Κατά το σχολικό έτος 2017-18 δημιουργήθηκε στο σχολείο μας η ομάδα «Νε.Τ.Υ.» (Νέοι-Τεχνολογία-Υγεία) με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για ζητήματα που αφορούν την Τεχνολογία γενικότερα και τις επιπτώσεις της τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Κατά τη φετινή χρονιά και στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας η ομάδα μας ασχολήθηκε με τα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα προσωπικά δεδομένα». Συμπέρασμα της όλης δραστηριότητας ήταν ότι, ενώ η πλειοψηφία των μαθητών έχει λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγοι εξ αυτών είχαν πλήρως αντιληφθεί τη «δύναμη» των υπεύθυνων αυτών των μέσων, να αντλούν, να αποθηκεύουν και εν δυνάμει να χρησιμοποιούν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών προς όφελός τους.

Τα μαρτυρικά χωριά του Βερμίου

Μια συγκινητική εκδήλωση-αφιέρωμα στα μαρτυρικά χωριά του Βερμίου (1941-1944) πραγματοποίησε το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας, τη Δευτέρα 14/5/2018 . Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία εκπροσώπων των Δήμων και Κοινοτήτων αλλά κυρίως των επιζώντων από το χαλασμό, προβλήθηκαν μαρτυρίες πλαισιωμένες από ιστορικό υλικό.

Μια προσκυνηματική επίσκεψη….

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας επισκέφτηκαν τους Πύργους Εορδαίας (Κα(σ)τράνιτσα). Εκεί συνάντησαν την ζώσα Ιστορία, περπάτησαν σε χώματα ιερά,  γνώρισαν έναν τόπο μαρτυρικό, συνομιλώντας με επιζώντες της σφαγής, αυτόπτες μάρτυρες του ολοκαυτώματος του χωριού από τα ναζιστικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους τον Απρίλη του 1944. Ιδιαίτερα τους άγγιξαν τα λόγια του κ. Ευστάθιου Χαϊτίδη, οδοντιάτρου σήμερα στο Μόναχο της Γερμανίας, που όντας οκτάχρονο παιδί το ’44 ήταν ο μόνος που σώθηκε από τα πέντε αδέλφια της οικογένειας. 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με απώτερο σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή  κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Με γνώμονα αυτή την κατεύθυνση και προσβλέποντας στην ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης των παιδιών έγινε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, προβολή της ταινίας «I am Sam” (μεταφρασμένος τίτλος: «Τ’ όνομά μου είναι Σαμ»).

Εθισμός στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Συμμετέχοντας στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» αποφασίστηκε από τις καθηγήτριες Μπούγλα Κατερίνα, Σιάτρη Χάρη και Καρδάκου Μαρίνα το θέμα: «Εθισμός στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια» για τη θεματική εβδομάδα. Το συγκεκριμένο θέμα θεωρήθηκε πολύ σημαντικό, καθώς τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των νέων και εκτός από ψυχαγωγία τείνουν να γίνουν και ένα νέο είδος «εθισμού» στο σημερινό τρόπο ζωής.

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου 2018 κάναμε στο σχολείο μας με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου το πείραμα του Ερατοσθένη. Χρησιμοποιώντας ράβδους και χάρακες προσπαθήσαμε να μιμηθούμε τον Ερατοσθένη και να υπολογίσουμε την περίμετρο και στη συνέχεια την ακτίνα της Γης. Ευτυχώς, ο ήλιος που συχνά κρυβόταν πίσω από σύννεφα, μας χαμογέλασε κατά τη διάρκεια του πειράματος, επιτρέποντάς μας να πάρουμε τις μετρήσεις που χρειαζόμασταν.  

2 Οκτωβρίου: Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις 2 Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να γιορτάζεται στα σχολεία η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Τη φετινή χρονιά το σύνθημα ήταν «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον». Στόχος ήταν να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους ακολουθεί στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

TOP
TOP