Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Επετειακές εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2018, τιμώντας τους ήρωες του ΄40 τόσο στη σχολική γιορτή στα ΕΡΙΑ, με υπεύθυνους καθηγητές τους Γ. Μάλλιο και Κ. Μπούγλα,  όσο και στην παρέλαση ανήμερα της επετείου. Στην παρέλαση οι μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας Θ. Μαυρίδου διακρίθηκαν ιδιαιτέρως για τον συντονισμό και το παράστημά τους, δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι και η σημερινή νεολαία θα αγωνιστεί, όπως και οι προηγούμενες γενιές, για τα αιτήματα της εποχής.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και προσωπικά δεδομένα

Κατά το σχολικό έτος 2017-18 δημιουργήθηκε στο σχολείο μας η ομάδα «Νε.Τ.Υ.» (Νέοι-Τεχνολογία-Υγεία) με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για ζητήματα που αφορούν την Τεχνολογία γενικότερα και τις επιπτώσεις της τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Κατά τη φετινή χρονιά και στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας η ομάδα μας ασχολήθηκε με τα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα προσωπικά δεδομένα». Συμπέρασμα της όλης δραστηριότητας ήταν ότι, ενώ η πλειοψηφία των μαθητών έχει λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγοι εξ αυτών είχαν πλήρως αντιληφθεί τη «δύναμη» των υπεύθυνων αυτών των μέσων, να αντλούν, να αποθηκεύουν και εν δυνάμει να χρησιμοποιούν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών προς όφελός τους.

Τα μαρτυρικά χωριά του Βερμίου

Μια συγκινητική εκδήλωση-αφιέρωμα στα μαρτυρικά χωριά του Βερμίου (1941-1944) πραγματοποίησε το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας, τη Δευτέρα 14/5/2018 . Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία εκπροσώπων των Δήμων και Κοινοτήτων αλλά κυρίως των επιζώντων από το χαλασμό, προβλήθηκαν μαρτυρίες πλαισιωμένες από ιστορικό υλικό.

28 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Σύμφωνα με τις αρχές των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων προτάθηκε και σχεδιάστηκε από τη Γυμνάστρια του σχολείου, κ. Μαυρίδου Θεοδώρα, με έμφαση σε κινητικές δραστηριότητες υπαίθρου. Συγκεκριμένα, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του συλλόγου του σχολείου οι μαθητές/τριες ασκήθηκαν στο ορεινό φυσικό περιβάλλον και το αθλητικό κέντρο του Αρκοχωρίου σε δραστηριότητες όπως η πεζοπορία στο δάσος και διάφορα ομαδικά παιχνίδια.

Εθισμός στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Συμμετέχοντας στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» αποφασίστηκε από τις καθηγήτριες Μπούγλα Κατερίνα, Σιάτρη Χάρη και Καρδάκου Μαρίνα το θέμα: «Εθισμός στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια» για τη θεματική εβδομάδα. Το συγκεκριμένο θέμα θεωρήθηκε πολύ σημαντικό, καθώς τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των νέων και εκτός από ψυχαγωγία τείνουν να γίνουν και ένα νέο είδος «εθισμού» στο σημερινό τρόπο ζωής.

TOP
TOP