Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

10 Μαΐου 2021

 

Ενημέρωση γονέων

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

Ενημέρωση για την πανδημία

 

 

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Δράση Erasmus+ 2

Την Παρασκευή 28/5/2021 στην αυλή του σχολείου μας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+2 “Code for the Environment”, πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού και ανάπλασης του σχολείου. Οι μαθητές του προγράμματος, με την βοήθεια και υπό τον συντονισμό των υπεύθυνων καθηγητών, καθάρισαν από σκουπίδια και άγρια χόρτα τις ζαρντινιέρες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σχολείου, μπροστά από τις τουαλέτες και φύτεψαν αρωματικά βότανα. Αποτέλεσε πραγματικά ευχάριστη έκπληξη η όρεξη για εργασία, ο ζήλος και η χαρούμενη διάθεση των μαθητών κατά τη διάρκεια της δράσης.

Ασφαλώς... διαδίκτυο

Προσκεκλημένη του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν την Πέμπτη 18/2/2021 η κ. Δήμητρα Πουτούρη, Κρατική Πραγματογνώμονας Ψηφιακών Πειστηρίων, CFCE MSc Law and IT, Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε., που εργάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κ. Πουτούρη στην ομιλία της με τίτλο «Ασφαλώς… διαδίκτυο», παρουσίασε στους μαθητές και των τριών τάξεων το θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η χωρίς περίσκεψη χρήση του τόσο από τους εφήβους όσο κι από τους ενίληκες.

Naoussa Urban Art Festival 2020

Στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2020» 14 μαθητές του 1ου Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας χωρισμένοι σε δύο ομάδες με συνοδούς καθηγητές τον Γεώργιο Μπιλιούρη και την Μαρία Ζιούζια επισκέφτηκαν την Λαϊκή Αγορά και το Δημαρχείο όπου πήραν μέρος σε εργαστήριο ζωγραφικής με την καθοδήγηση ζωγράφων παγκόσμιας φήμης.

Μετά το Γυμνάσιο τι;

Και μετά το Γυμνάσιο, τι; Απάντηση στην επίμονη αυτή ερώτηση κάθε τελειόφοιτου του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας επιχείρησαν να δώσουν ο κ. Νάτσιος Δημήτρης, διευθυντής και οι καθηγητές κ. Μάκης Δημήτριος (Μηχανολόγος) και κα Σπαθοπούλου Κατερίνα (Αισθητικός) του ΕΠΑΛ Νάουσας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σχολείο μας την Τετάρτη 3/6/2020. Κατά την συνάντηση, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων, με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα σπουδών, τις ειδικότητες και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει το επαγγελματικό λύκειο της πόλης μας.

Εργασίες μαθητών στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής

Ομαδικές Εργασίες των μαθητών της Γ’ τάξης, του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας, στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Στόχος του μαθήματος είναι η ενημέρωση των μαθητών για τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα στις σύγχρονες κοινωνίες. Να κατανοήσουν οι μαθητές τις αιτίες που τα προκαλούν, τις συνέπειες που επιφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να ερευνήσουν τρόπους αντιμετώπισης για όλα αυτά. Έτσι ώστε να επιτευχθεί μέσω του μαθήματος η πρόληψη κάθε μορφής βίας!

Ανθρώπων Πράξεις: πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας

Με διαδικτυακή ομιλία πραγματοποιήθηκε η μία από τις δύο δράσεις που έχει δρομολογήσει το Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας για την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού το σχολικό έτος 2020-2021. Οι κινητικές δραστηριότητες που υλοποιούνται συνήθως τον μήνα Οκτώβριο για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας.  Για το λόγο αυτό, με θέμα «Ανθρώπων Πράξεις: πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας», ολοκληρώθηκε η πρώτη προγραμματισμένη δράση για τις τρείς τάξεις του γυμνασίου με εισηγήτριες τις κ.κ. Άννα Ασλανίδου Ψυχολόγος, Συντονίστρια του 3ου ΣΔΕΥ και Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Νάουσας και Αναστασία Λογδανίδου Δικαστική Ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Νάουσας.

Αγιασμός σχολικού έτους 2020-2021

Με όλες τις προβλεπόμενες  προφυλάξεις πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά στο Λάππειο 1o Γυμνάσιο Νάουσας, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Υπό συνθήκες πρωτόγνωρες στην 100χρονη ζωή του, το σχολείο υποδέχτηκε παλιούς και νέους μαθητές, παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γ. Τριανταφύλλου. Μετά το πέρας της τελετής οι μαθητές της Α΄ τάξης ξεναγήθηκαν στους χώρους του νέου τους σχολείου από τους καθηγητές που θα τους διδάσκουν κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.

Μαθητές του Λαππείου στην Ισπανία

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS+ “Touching the past to reach the future” 5 μαθητές και 4 καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας επισκέφτηκαν 16 με 20 Φεβρουαρίου 2020 την Καταλονία και συγκεκριμένα τις πόλεις Μαρτορέλ, Φιγκέρες και Βαρκελώνη. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της πόλης Μαρτορέλ οι οποίες τους έφεραν σε επαφή με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Καταλανών. Παράλληλα γνώρισαν τις παραδοσιακές συνταγές, τους χορούς, την πολιτιστική κληρονομιά και τα καρναβαλικά έθιμα της Καταλονίας, είδαν από κοντά εντυπωσιακά αξιοθέατα της Βαρκελώνης, όπως το πάρκο Quell, τη Σαγράδα Φαμίλια, τα κτίρια του Gaudi, το κάστρο του Μόντζουικ, τη Γοτθική Συνοικία κ.α., επισκέφτηκαν το μουσείο Νταλί και ξεναγήθηκαν στην αρχαιοελληνική αποικία «Εμπόριο».

TOP
TOP