Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Επικοινωνία
  Διεύθυνση: Τιμίου Προδρόμου 14
59200 Νάουσα
  Τηλέφωνο: 23320-22351
  Fax: 23320-22351
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λάππειο


 Το σχολείο μας

 

Our School

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές

Καλωσήρθατε στον δικτυακό τόπο του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων μας.  Μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία 2019

Οι μαθητές του Β2 τμήματος του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, επισκέφθηκαν το ΕΕΕΕΚ Νάουσας. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν "να μπουν στη θέση του άλλου" και μέσα από δράσεις να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Με κινητικές δραστηριότητες στο γραφικό Αρκοχώρι του Δήμου Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας ενεργοποιήθηκαν οι μαθητές του Λαππείου Γυμνασίου την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το κεντρικό στοιχείο της ημέρας συνδεόταν με τα στοιχεία του περιβάλλοντος όπως ο αέρας το χώμα οι πέτρες το νερό τα βράχια κλπ.

Τελετή αποφοίτησης 2019

Το Λάππειο 1ο Γυμνάσιο διοργάνωσε στην αίθουσα «Βέτλανς» μια συγκινητική εκδήλωση για να αποχαιρετήσει τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που φοίτησαν στο σχολείο το διάστημα 2016-2019. Προβλήθηκε ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από δραστηριότητες της σχολικής τους διαδρομής και επιδόθηκαν αναμνηστικά. Ακολούθησε δεξίωση στην οποία συνεισέφεραν οι γονείς των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και οι καθηγητές του Συλλόγου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές μας για τις ευχάριστες αναμνήσεις που θα μας ακολουθούν και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στη σχολική τους ζωή.

1ο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας

Οι  μαθητές και οι μαθήτριες του  Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας διοργάνωσαν τη Δευτέρα 20-5-2019 το «1ο Φεστιβάλ επιστημών και τεχνολογίας» στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ενώπιον των συμμαθητών τους και των μαθητών άλλων σχολείων της πόλης μας, πειράματα Φυσικής και Βιολογίας,  ενώ παρουσίασαν και διάφορες τεχνολογικές κατασκευές.

Visit to the Lyceum Club of Greek Women in Naoussa

The Erasmus+ team of our school, accompanied by Mr Parastatidis, Mr. Mallios and Mrs. Christodoulou, visited (on 30/10/2019) the main office of the Lyceum Club of Greek Women an organisation aiming at preserving and promoting the traditional greek music and dancing. The office is housed ιn a beautiful traditional building of the early 20th century. The students participated in the interactive educational programme "Patterns of dream and colour. Weaving stories and motifs in the loom". The programme was organised by the archaeologists/museologists Mrs. Amiridou and Mr. Adamides.

Διακρίσεις στον διαγωνισμό του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στον χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν οι δύο ομάδες μαθητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας που κατέλαβαν αντίστοιχα το πρώτο και δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του Σωματείου "Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα" με θέμα "Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στην Μακεδονία και την Θράκη (τέλη 18ου αι.-τέλη Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου).

Έρευνα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 ομάδα μαθητών της Γ’ τάξης του Λαππείου 1ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα, επισκέφθηκαν το Αρχείο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές,  συνοδευόμενοι από τον καθηγητή κ. Μάλλιο Γιώργο, ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του Αρχείου κ. Αλίκη Αρούχ και διενήργησαν έρευνα στα αρχειακά τεκμήρια της Ισραηλίτικης Κοινότητας, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, με θέμα τις Εβραϊκές Οικογένειες της Νάουσας κατά το Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 9 Μάϊου 2019 η ομάδα Αγωγής Υγείας «Νε.Τ.Υ.: Νέοι-Τεχνολογία-Υγεία» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αλεξίου Φωτεινή και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Τα βότανα του Βερμίου» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παραστατίδη Κωνσταντίνο του σχολείου μας, αποτελούμενες από 36 μαθητές όλων των τάξεων,  επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

TOP
TOP